EhaO Αιδ. Κένεθ Χάγκιν

Ο Κένεθ E. Χάγκιν γεννήθηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες, στην πόλη McKinney, του Τέξας, στις 20 Αυγούστου του 1917. Ο άνθρωπος που ο Θεός θα χρησιμοποιούσε στην διακονία της θεραπείας για χιλιάδες ανθρώπους, άρχισε τη ζωή του ως ένα θαύμα. Ο Κενεθ ζύγιζε μόλις δύο κιλά όταν γεννήθηκε, και ο γιατρός νόμιζε ότι ήταν νεκρός. Αλλά καθώς η γιαγιά του τον κρατούσε, αυτή αντιλήφθηκε μια σπίθα ζωής σ ‘αυτόν. Ο γιατρός της έδωσε κάποιο μίγμα βρεφικού γάλακτος για να ταΐσει το μωρό και είπε: «Αυτό (το γάλα) θα κρατήσει περισσότερο από ότι εκείνος (το μωρό).” Μιλώντας γι’ αυτό το περιστατικό αργότερα, ο Κένεθ είπε: «Αλλά τελικά εγώ κράτησα περισσότερο!”

Αργότερα, οι εξετάσεις έδειξαν ότι ο Κένεθ είχε παραμορφωμένη καρδιά και μια ανίατη ασθένεια του αίματος. Τελικά, η δυσμορφία της καρδιάς του στράγγιξε σχεδόν όλη τη δύναμή του. Στην ηλικία των 15, έγινε κλινήρης. Κατά την διάρκεια που ήταν άρρωστος, ο Κένεθ πέθανε και πήγε στην κόλαση. Αν και είχε γαλουχηθεί σε Νότιες Βαπτιστικές εκκλησίες και πήγαινε κάθε βδομάδα στις συναθροίσεις τους, ποτέ δεν είχε την εμπειρία της σωτηρίας με τον Κύριο.

Στις 22 Απριλίου του 1933, το πνεύμα του Κένεθ άφησε το σώμα του. Κατέβηκε μέσα από τη γη και συνέχισε μέχρι που στάθηκε μπροστά από τις πύλες της κόλασης. Ακριβώς την στιγμή που ήταν έτοιμος να περάσει τις πύλες, μια φωνή από τον ουρανό μίλησε σε μια άγνωστη γλώσσα. Αμέσως, ο Κένεθ βρέθηκε να επιστρέφει στην επιφάνεια της γης.

Αυτό συνέβη δύο φορές ακόμη. Καθώς επέστρεφε στην επιφάνεια της γης για τρίτη φορά, ο Κένεθ τελικά ομολόγησε τον Ιησού ως Κύριο του. Ήξερε ότι αν δεν το κάνει αυτό, θα κατέβει μια τέταρτη και τελευταία φορά. [Για περισσότερες λεπτομέρειες αυτής της ιστορίας, δείτε τα βιβλία του αιδ. Χάγκιν. «Πήγα στην κόλαση» και «Πιστεύω στα οράματα».]

Μετά που σώθηκε από τις πύλες της κόλασης, ο Κένεθ άρχισε να δοξάζει το Θεό και να Τον ευχαριστεί κάθε μέρα για τη σωτηρία του. Αν και ήταν ακόμα κλινήρης, μερικώς παράλυτος και εξαιρετικά αδύναμος, ο Κένεθ είχε ειρήνη και ικανοποίηση. Ήξερε ότι εάν επρόκειτο να πεθάνει, δεν θα πάει στην κόλαση.

Το φθινόπωρο του 1933, η γιαγιά του Κένεθ άρχισε να τον στηρίζει πάνω στο κρεβάτι, ώστε να μπορεί να διαβάζει από μια παλιά Βίβλο Μεθοδιστών, που είχε εκείνη. Εξαιτίας της αδυναμίας του, μπορούσε να συγκεντρωθεί στο διάβασμα μόνο για 10 ή 15 λεπτά κάθε φορά, γιατί μετά η όρασή του θάμπωνε. Όμως, μετά από μερικές βδομάδες, μπορούσε να διαβάσει για μια ώρα και αργότερα μπορούσε όση ώρα ήθελε.

Με την σκέψη ότι θα πεθάνει από μέρα σε μέρα, ο Κένεθ αποφάσισε να διαβάσει την Καινή Διαθήκη. Καθώς διάβαζε το ευαγγέλιο του Μάρκου, βρέθηκε στο εδάφιο της Αγίας Γραφής που μεταμόρφωσε την ζωή του και αποτέλεσε τον ακρογωνιαίο λίθο της διακονίας του.

MΑΡΚΟΣ 11: 22–24

22 Και ο Ιησούς, απαντώντας, λέει σ’ αυτούς: Έχετε πίστη Θεού.
23 Επειδή, σας διαβεβαιώνω, ότι όποιος πει σ’ αυτό το βουνό: Σήκω και πέσε μέσα στη θάλασσα, και δεν διστάσει στην καρδιά του, αλλά πιστέψει ότι εκείνα που λέει γίνονται, θα γίνει σ’ αυτόν ό,τι και αν πει.
24 Γι’ αυτό, σας λέω: Όλα όσα ζητάτε, καθώς προσεύχεστε, πιστεύετε ότι τα παίρνετε, και θα γίνει σε σας.

Ο Κένεθ ήταν ευγνώμων για την σωτηρία του, αλλά στο κεφάλαιο 11 του Μάρκου, είδε την προοπτική να λάβει κάτι περισσότερο. Ανέφερε, επίσης, ότι καθώς διάβαζε αυτό το εδάφιο όλο το δωμάτιο ξαφνικά τυλίχθηκε στο φως, σαν κάποιος να είχε τραβήξει τα σκίαστρα και φάνηκε μια φωτεινή καλοκαιρινή μέρα. Και φαινόταν σαν να υπήρχε φως μέσα του. Τον Αύγουστο του 1934, καθώς ο Κένεθ σκεφτόταν εκείνο το εδάφιο, η αλήθεια για την πιστή στο Λόγο του Θεού άρχισε να πέφτει μέσα στη καρδιά του. Αντιλήφθηκε ότι, το να λάβεις τα όσα ο Θεός υπόσχεται είναι αποτέλεσμα του να πιστεύεις στην υπόσχεση του Θεού. Ο Κένεθ το αναφέρει αυτό στο βιβλίο του «Πιστεύω στα Οράματα»: “κατάλαβα αμέσως, τι εννοούσε το εδάφιο στο Μάρκο 11:24. Μέχρι εκείνη την στιγμή περίμενα μέχρι να δω τη θεραπεία μου. Κοιτούσα το σώμα μου και εξέταζα τους χτύπους της καρδιάς μου για να δω εάν είχα θεραπευτεί. Αλλά κατάλαβα ότι το εδάφιο έλεγε ότι πρέπει να πιστέψεις όταν προσεύχεσαι. Το να έχεις αυτό που προσεύχεσαι έρχεται μετά που το έχεις πιστέψει”

Ο Κένεθ ήξερε ότι είχε θεραπευτεί, άρα έπρεπε να ενεργήσει πάνω σε αυτό. Εξωτερικά η κατάσταση του δεν είχε αλλάξει. Ήταν ακόμα κλινήρης. Ακόμα δεν μπορούσε να κουνήσει τα πόδια. Το μόνο που είχε αλλάξει ήταν η αποκάλυψη που είχε έρθει μέσα του.

Το Άγιο Πνεύμα του είπε, “Εάν είσαι θεραπευμένος, θα πρέπει να σηκωθείς από το κρεβάτι.” Σε συμφωνία ο Κένεθ, έσπρωξε τον εαυτό του σε καθιστή θέση και μετά χρησιμοποίησε τα χεριά του και τράβηξε τα πόδια του από το κρεβάτι. Με τον διάβολο να τον πολεμάει σε κάθε του βήμα, ο Κένεθ άρχισε να διακηρύττει ότι είναι θεραπευμένος και ότι μπορούσε να σταθεί και να περπατήσει. Αργά αλλά σταθερά έβαζε τον εαυτό του να σταθεί κρατώντας το άκρο του κρεβατιού, στο οποίο ήταν ξαπλωμένος για 16 μήνες.

Στην αρχή είχε κάποιες στιγμιαίες ζαλάδες και στην συνέχεια, σιγά σιγά άρχισε να ελέγχει τα πόδια του. “Ένιωθα στα ποδιά μου σαν να με τρυπούσαν εκατομμύρια βελόνες,” είπε ο Κένεθ. Μετά από λίγο, ο πόνος υποχώρησε και άρχισε να περπατά γύρω από το κρεβάτι. Δεν είπε σε κανέναν τι είχε συμβεί εκείνη την ημέρα. Την επόμενη μέρα, σηκώθηκε από το κρεβάτι, ντύθηκε και πήγε στο τραπέζι να φάει πρωινό με την οικογένεια του.

Αφού έλαβε την θεραπεία του, ο Κενεθ είχε έντονο πάθος να μοιραστεί την εμπειρία του με όποιον ήθελε να την ακούσει, και κήρυττε όπου του δινόταν η ευκαιρία. Το1936, ξεκίνησε σαν ποιμένας σε μια μικρή εκκλησία στο Ρόλαντ του Τέξας . Τα επόμενα 12 χρόνια, ο Κένεθ ποίμανε διάφορες εκκλησιές στην περιοχή του Τέξας . Εκείνη την περίοδο, παντρεύτηκε την γυναίκα του Ορέθα, και απέκτησαν 2 παιδιά τον Κένεθ και την Πάτσι. Στην πορεία μπήκε στην λεγόμενη ταξιδιωτική διακονία στις αρχές του 1949. Καθώς ταξίδευε, διακονούσε σε συναθροίσεις θεραπειών, αλλά κυρίως ήταν επικεντρωμένος στην διδασκαλία της Πίστεως.

Τον Μάιο του 1950 ενώ βρισκόταν στο Χιούστον του Τέξας, ο Κένεθ άκουσε μια φωνή από τον Θεό να του λέει: “Πήγαινε και δίδαξε το Λαό μου Πίστη. Σε έχω διδάξει αρκετά μέσα από το Λόγο Μου. Έχω επιτρέψει να περάσεις μέσα από συγκεκριμένες εμπειρίες. Έμαθες την πίστη από τον Λόγο και από εμπειρίες. Τώρα πήγαινε και δίδαξε το Λαό Μου Πίστη.” Από εκείνη την στιγμή ο Κένεθ είχε μια αυξανόμενη αποφασιστικότητα να διδάξει πίστη από το Λόγο του Θεού.

Με το μήνυμα της πίστης να καίει στην καρδιά του, ο Κένεθ έκανε το βήμα για να εκπληρώσει την διαταγή του Θεού κάνοντας σεμινάρια πίστης σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες. Όμως σε πολλές περιπτώσεις ένιωθε ότι τα σεμινάρια δεν προσέγγιζαν πολλούς ανθρώπους. Πολλές φορές έκραξε στο Θεό για βοήθεια. “Ο κόσμος πρέπει να ακούσει το μήνυμα!” είχε πει. “Δεν είναι το δικό μου μήνυμα – Είναι ο Λόγος του Θεού. Πώς να το βγάλουμε προς τα έξω;”

Το σχέδιο του Θεού για την εκπλήρωση της εντολής ξεκαθάρισε μέσα του κατά την διάρκεια του πρώτου συνεδρίου της Διακονίας Κένεθ Χάγκιν το 1973. Μιλώντας κάτω από το χρίσμα του Αγίου Πνεύματος, ο Κένεθ Χάγκιν είπε: “Εμείς ξεκινάμε ένα σχολείο Αγίας Γραφής.” Έδωσε αργότερα στον γιό του, Κένεθ Χάγκιν Τζούνιορ, το έργο αυτό, για να το ξεκινήσει ως RHEMA Εκπαιδευτικό Κέντρο της Βίβλου. Όταν το σχολείο άνοιξε το Σεπτέμβριο του 1974, 72 μαθητές ήταν εγγεγραμμένοι ως η πρώτη τάξη του RHEMA. Πενήντα οκτώ από τους φοιτητές αποφοίτησαν την επόμενη άνοιξη.

Σήμερα, η μοναδική φιλοσοφία του RΗΕΜΑ Κέντρου Εκπαίδευσης της Βίβλου το κάνει να ξεχωρίζει από άλλα βιβλικά σχολεία. Η εστίαση δεν είναι απλώς σε ακαδημαϊκά, αλλά και σε πρακτικά θέματα των διακονιών. Με τα χρόνια, το σώμα των μαθητών του RΗΕΜΑ και το πρόγραμμα σπουδών έχουν αυξηθεί. Από τον Απρίλιο του 2011, υπάρχουν RΗEΜΑ παραρτήματα σε όλο τον κόσμο, με πάνω από δεκάδες χιλιάδες αποφοίτους σε όλο τον κόσμο.

Για πολλούς, οι διδασκαλίες του αδελφού Χάγκιν έφεραν ζωή σε ενα υποτονικό Ευαγγέλιο και φώναξε την αλήθεια για τον πανίσχυρο Θεό μας και για τον αγαπητό Του Υιό. Και αν και ποτέ δεν του άρεσε ο τίτλος, ο Κένεθ Χάγκιν ονομάστηκε ο πατέρας του σύγχρονου κινήματος πίστη. Ο Αιδ. Χάγκιν ήταν ένας μέντορας στο Σώμα του Χριστού. Είναι αδύνατο να μετρηθεί η αλλαγή που έφερε. Οι μαθητές του RΗEΜΑ είναι δεκάδες χιλιάδες και εκατομμύρια έχουν λάβει από τις διδασκαλίες του.

Ο Κένεθ Χάγκιν υπηρέτησε για σχεδόν 70 χρόνια αφού έλαβε την θεραπεία του από τον Θεό στην ηλικία των 17. Παρά το γεγονός ότι ο Αιδ. Χάγκιν πήγε σπίτι του για να είναι με τον Κύριο, το 2003, η διακονία που ίδρυσε και η κληρονομιά της πίστης συνεχίζουν να ευλογούν τα πλήθη σε ολόκληρο τον κόσμο μέσω του γιου του, του Ποιμένα Κένεθ Χάγκιν τζούνιορ, ο οποίος είναι Πρόεδρος των Κένεθ Χάγκιν διακονιών.

Kenneth WΟι ποιμένες Κένεθ Χάγκιν Τζούνιορ και Λυνέτ Χάγκιν

Ο Κένεθ Χάγκιν Τζούνιορ, γιος του μακαρίτη Κένεθ Χάγκιν, είναι ποιμένας στη Εκκλησία RΗEΜΑ και διακονεί σε όλο τον κόσμο. Είναι γνωστός στο σώμα του Χριστού για την ακλόνητή του Πίστη και αρπάζει κάθε ευκαιρία διακονίας για να διακηρύξει τη στάση του « Δεν μπορώ να ηττηθώ και δεν θα παραιτηθώ.»

Ο Αιδ. Χάγκιν άρχισε να προετοιμάζεται για το κάλεσμα του στην διακονία του, που τώρα διαρκεί 50 χρόνια – στο πανεπιστήμιο του Southwestern Assemblies of God. Αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο του Oral Roberts στην Τούλσα της Οκλαχόμα, και κατέχει ένα τιμητικό διδακτορικό πτυχίο Θεολογίας από την Θεολογική Σχολή της Τάμπα στην Φλόριντα.
Στα πρώτα χρόνια της διακονίας του ο Αιδ. Χάγκιν ήταν συνεργάτης ποιμένας και ταξίδευε ως ευαγγελιστής. Αργότερα, επέστρεψε για να οργανώσουν και να αναπτύξουν το RHEMA Εκπαιδευτικό Κέντρο της Βίβλου στο Μπρόκεν Άροου της Οκλαχόμα, καθώς και σε άλλες χώρες σε όλο τον κόσμο.
Ο Κένεθ Χάγκιν είναι επίσης Διευθυντής του Διεθνούς RHEMA. Επίσης, διοργανώνει ετησίως το συνέδριο ανδρών “Πρόσκληση στα όπλα” και με τη σύζυγό του, Λυνέτ, παρουσιάζουν το RHEMA Praise, που είναι ένα εβδομαδιαίο τηλεοπτικό πρόγραμμα, καθώς και το Rhema Today, το οποίο είναι μια καθημερινή ραδιοφωνική εκπομπή που μεταδίδεται σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες. Οργανώνει, επίσης, τις εκστρατείες Living Faith Crusades μεταδίδοντας το μήνυμα της πίστης και της θεραπείας σε όλο τον κόσμο.

Αναγνωρίζοντας πόσο κοντά είναι η δεύτερη έλευση του Κυρίου Ιησού Χριστού ο Αιδ. Χάγκιν έχει αναπτύξει το πρόγραμμα των κηρυγμάτων πέρα από τα τακτικά ποιμαντικά του καθήκοντα. Για να εκπληρωθεί η επείγουσα κλήση του Θεού, για την προετοιμασία της Εκκλησίας σε μια βαθύτερη εμπειρία της παρουσίας του, ο Αιδ. Χάγκιν κηρύττει μηνύματα που αποκαλύπτουν βασικές πνευματικές αλήθειες σχετικά με την πίστη, τη θεραπεία και άλλα ζωτικής σημασίας θέματα. Είναι διάκονος με ένα δυνατό θεραπευτικό χρίσμα και η διακονία του οδηγεί το Σώμα του Χριστού σε μια μεγαλύτερη εμπειρία για τη δόξα του Θεο
O Κένεθ Χάγκιν Τζούνιορ και η σύζυγός του ζουν στην Τούλσα της Οκλαχόμα.